HOE WERKT TAALDROP?

Zoek de fout in de zin rechts en klik het foute woord of de foute uitdrukking aan. U krijgt meteen het resultaat te zien.

 
 
 
 
  *Iets wordt als fout beschouwd als het minstens in één taaladviesboek als fout of niet-standaardtaal wordt vermeld, ook al zijn andere auteurs het er niet mee eens. U vindt de lijst van geraadpleegde werken hier.  
     
referentiewerken
     
  U kunt het spel hier spelen of iedere werkdag een nieuwe Taaldrop in uw mailbox krijgen. Typ uw mailadres twee keer, in de twee vakjes, en klik op verstuur. U krijgt binnen tien minuten een mail ter bevestiging. Als u die terugstuurt, bent u ingeschreven op Taaldrop.

e-mail:
nogmaals:
 
     
  Als u al abonnee bent van Taaldrop, kunt u hier inloggen om uw abonnementsgegevens te wijzigen.  
     
  subscriber login  
 
 
 
    OPLOSSING    
         
  fout Jammer, u hebt het fout.    
         
  fout Er was geen enkele ukelele gestemd en toen alle 850 ukulele's samen begonnen te spelen, klonk er een vreselijke kakofonie.    
         
  goed Er was geen enkele ukelele gestemd en toen alle 850 ukeleles samen begonnen te spelen, klonk er een vreselijke kakofonie.    
       
   

Er staan zelfs twee fouten in 'ukulele's'. Het woord komt uit het Hawaïaans en bestaat uit 'uku' (insect) en 'lele' (springen). De tweede 'u' in 'uku' is in het Nederlands een 'e' geworden. Dit is de laatste Taaldrop voor onze vakantie. In september zijn we er weer. Akira Translations staat tijdens de zomermaanden wel elke werkdag klaar voor al uw taalopdrachten. We wensen iedereen een heel prettige zomer toe!

Referentie: VDC

   
     
 
25.565 personen hebben tot nu toe deze Taaldrop opgelost.
12.518 (49%) hadden hem juist.
 
         
         
 
test uzelf met een andere taaldrop niet voor egosten
 
    Als u Taaldrop aan andere mensen wil aanbieden, klik dan op 'Niet voor egoïsten' hierboven.    
   
 
  TAALDROP wordt u gratis aangeboden door:

AKIRA translations
Hebt u een vertaling nodig? Klik op onze link en kom een kijkje nemen op onze website.